top of page

VILT - RECEPT

Uppdaterat: 17 juni 2020

VI HOPPAS DU HITTAR NÅGOT RIKTIGT GOTT


Rådjursfilé med kronärtskocka, färskpotatis och fänkål.





Lite härliga bär till dessert!


1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Ta fram en stor kastrull till kronärtskockorna - lätt salta vattnet

3. Förbered en kastrull med potatis - lätt salta vattnet

4. Ta fram en ugnsfast form till filén - lite smör i botten

5. Bryn filén - vänd den hela tiden för jämn värmefördelning - vispa ur pannan för sky/sås

6. Lägg filén i formen

7. Hyvla fänkål och lägg i en skål

8. Ringla lite olivolja över fänkålen

9. Salt och peppra fänkålen efter tycke och smak

10. Pressa en halv citron över fänkålen - Blanda och låt stå

11. Koka kronärtskockorna - tar ca 40 min

12. Sätt in filén i ugnen tills 55-60 grader - låt köttet vila ca 5-10 min innan servering

13. Servera Kronärtskocka, färskpotatis, fänkål och rådjursfilen och avrunda med lite färska bär :)


115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page