top of page

GOTT, NYTTIGT 

och

KLIMATSMART

VILT ÄR VILT

-   OM OSS  -

Vi vill erbjuda ett alternativ till det koldioxidkött som finns i butikerna och ge dig möjligheten att uppleva de bästa råvarorna från svenska skogar och sjöar. Enkelt och till ett rimligt pris.

Kött är idag synonymt med det som uppfattas som en av vår tids värsta klimatbovar. Resultatet av att handeln kunnat tillhandahålla kött i låga prisklasser har lett till att vi ökat våra köttvanor. Konsumtionen har även lett till det näst största hotet, ohälsa.

Vi på Vilt of Sweden är passionerade jägare och köttätare som sett att det finns både klimat- och hälsomässiga fördelar med att köpa och äta vilt. Våra skogar och sjöar ger oss ett fantastiskt utbud av kött och fisk som inte krävt utfordring, transporter, hormoner eller vaccin. Det gör att vi sett en minimal klimatpåverkan från våra produkter.

I största möjliga mån försöker vi också samköra transporter med andra företag för att även där minimera våra klimatavtryck.

Vi har en utmaning med viltköttet och det ligger i de eventuella strålningshalter som finns. Det finns inget som är nyttigt med att sätta i sig en bit mat med Cesium-137. Det är också därför vi noggrant cesiummäter alla produkter som lämnar våra partners anläggningar i hela landet.

I dagsläget är vi en liten lokal aktör med stora ambitioner. Det gör också att vi är ödmjuka inför uppgiften och att vi gärna tar emot förslag på förbättringar.

Vi brinner för att sprida fördelarna med vilt. På sikt kommer vi dela med oss av tillagningstips, förvaringsinformation och massa annat. Fram tills dess att detta är på plats får ni väldigt gärna höra av er till oss med frågor eller funderingar.

 

Vilt är inte kött. Vilt är vilt.

bottom of page